vrijdag 5 september 2014

Een eerste week in de kikkerklas!

Dag mama’s en papa’s, welkom in de kikkerklas. Vandaag gingen we al samen op ontdekkingstocht in onze klas. We zitten met een fijne bende van 19 kleuters samen in de klas, en we krijgen ook gezelschap van Nellie en Cézar. Samen met hen ontdekken we de wereld!

 

Vandaag leerden we al een beetje “kiezen”. In de vorige klasjes, bij juf Hilde en bij juf Evelien moesten we kiezen doordat er een stoeltje vrij was, of een snoer dat we moesten aandoen, of een fluojasje… In onze klas moeten we op voorhand kiezen aan de kast en dan naar het hoekje gaan. De verleiding om dan naar een ander hoekje “te vlinderen” is dan erg groot! We moeten dus goed leren om te kiezen en ons symbooltje aan de juiste hoek te hangen. J

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

Dit Leuke KLASCADEAU kregen we van Tobe, als traktatie voor zijn verjaardag!
 


Een halve dag school vandaag. We zijn vandaag begonnen met de taakjes in de klas, er mogen kindjes de stoelen mooi zetten, het licht aandoen, de boekentassen netjes zetten, de deur sluiten, de (echte!) kikker eten geven, … Elk kindje krijgt een “taakje”.


In het begin van het jaar en op het einde laten we de kinderen allemaal een “mannetje” tekenen. In de eerste kleuterklas blijft dat meestal bij een paar krabbels tot een hoofdje met buik en benen. In de tweede kleuterklas komt daar al een hele evolutie in. Plots ook vingers en tenen, wenkbrauwen en oren, … De kinderen komen tot meer details.

 
 
 
 
 


Vandaag zijn we gaan turnen bij juf Lotje. De dagen dat we niet turnen met juf Lotje, bewegen de kinderen in een bewegingslesje bij mij. Ik zeg bewust bewegen, zodat de kinderen weten bij welke juf: turnen doen we met juf Lotje, bewegen met onze eigen juf. Het komt wel op hetzelfde neer. Vandaag speelde ik voor de eerste TIKTAK voor de kleuters. We hebben het kaartje in het begin van de week gehangen aan onze weekkalender. Elke dag vroegen de kleuters dan… “is het vandaag TIKTAK???” Maar ze moesten zo leren dat er iets kan gepland staan, waarvoor ze nog eventjes geduld moeten leren hebben… Niet gemakkelijk hoor! Zo dat wachten…

 
 
 
 
WIST JE DAT?

  • Wie nog geen zakdoekjes en natte doekjes meebracht, graag volgende week meebrengen!
        
  • Denken jullie ook aan de TURNPANTOFFELS. Volgende week zullen we deze reeds nodig hebben, aangezien we op donderdag dan voor de eerste keer zullen gaan turnen in de sporthal.
  • Héél fijn dat jullie zo massaal de symbooltjes op de koek, drankjes, fruit, ed… kleven/tekenen! Bedankt daarvoor, doe zo verder J

        
  • Wie leuke spelletjes, verhaaltjes, ed. heeft over het thema verkeer, auto’s, treinen, vliegtuigen, … Dat is zeker welkom! Zeker naamtekenen of een symbooltje erop!
 
Prettig weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten