vrijdag 9 september 2016

Nu is het voor echt!Vandaag startte er een nieuw kindje in onze klas. Analia! Ze zal in de klas de druifjes zijn van symbool en moet nog een beetje wennen aan alle kindjes. Maar dat zal ze snel genoeg gewoon worden. Iedereen is erg lief en helpt haar waar ze kunnen. We knutselden onze kleine kronen van Cézar vandaag. Deze dienen als verjaardagskalender. We hangen ze omhoog, in volgorde van verjaren. Die van Elise hangt al als eerste klaar, want nog een weekje aftellen en we zullen haar verjaardag vieren.


We gaan knippen, we gaan scheuren, we gaan mooie plaatjes kleuren, even in de poppenhoek of wat lezen in een boek”.
Een kort liedje leerden we vandaag! Natuurlijk niet zomaar, we gingen effectief scheuren. Onze vingers zijn twee vogeltjes op de draad. We roepen boe en ze vliegen weg! Op dat moment bewegen de kleuters hun vingers en handen. Het ene hand beweegt naar voor, het andere hand naar achter. Zo vermijden we dat ze gaan trekken i.p.v. te scheuren.
We werkten ook onze werktassen verder af.Een denkwerkje vandaag… De kleuters sorteerden kaartjes binnen vier onderwerpen: de zandbak, de klas, schilderen en eten. Ze moesten de kaartjes benoemen en kleven waarbij ze hoorden. Dit lukte al erg goed! Ook een puzzeltje terug heel maken lukte al erg goed. We zijn ondertussen ook begonnen met het kleven van ons eigen symbooltje op onze werkjes. Elke dag moeten we een beetje meer “zelf” doen.. Niet omdat ik het niet wil doen J Maar om de zelfstandigheid en verantwoordelijkheidszin van de kleuters te stimuleren.


Turnen met juf Lena in de sporthal vandaag! Spannend! Met de bus naar daar en dan onze turnpantoffels aan! Erg flink waren ze allemaal.
In de namiddag genoten we natuurlijk nog van het zonnetje en mochten we een beetje langer buiten spelen op de nieuwe speeltuigen. We schilderden ook allemaal onze eigen boekentas. In onze klas staat er een draaiplateau op tafel met daarop de verfpotten. De kleuters moeten dan rustig draaien om de juiste kleur verf te kiezen. Zo kan iedereen gemakkelijk aan de verschillende kleuren en verfpotten!


Deze ochtend doen we schrijfdans! Op de infoavond vertelde ik hier kort iets over. De “krabbels” van de kinderen helpen hen om een betere pengreep te krijgen en stimuleert de fijne motoriek. Natuurlijk is het meer dan dat, want de kleuters moeten goed luisteren naar de muziek en o.b.v de muziek, geluiden, intonatie, tonen, … die ze horen tekenen/schrijven ze iets anders. De eerste schrijfdans heeft als thema: “de vulkaan”. Prettig weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten