vrijdag 15 april 2016

Kriebeldiertjes in de klas


Dag mama’s en papa’s, vandaag na een deugddoende paasvakantie konden we opnieuw starten in de klas! We zagen een overvolle praatkoffer klaarstaan. Zelfs bovenop de koffer lagen er nog vele spullen.
We openden de koffer en zagen erg veel bloemen liggen! We konden ook vele schepjes, harken, bloempotten, … zien. Ook zat er een apart doosje in… en daarin … KRIEBELDIERTJES! (maar het zijn gelukkig geen echte J )

Deze week knutselden we weer erg veel… Gisteren werd er door de kleuters allemaal een vaas versierd. De volgende dagen kunnen we nog verschillende soorten bloemen maken, telkens met een andere techniek. Vandaag hadden we gekke bloemen gemaakt van vier toiletrollen die aan elkaar waren geniet.
’s Middags speelde ik nog eens Tik Tak voor de kleuters. Hoe groot ze na deze vakantie ook geworden zijn, genoten hebben ze J Erg fijn om als juf te zien!! Feest vandaag voor Jore! Hij werd in de vakantie vijf jaar en trakteerde vandaag voor de kleuters in de klas met heerlijke cake en drie dozen clics als klascadeau! Hartelijk dank hiervoor!
We keken ook eens goed naar verschillende prenten. We kleefden het groeiproces van het planten van een zaadje tot het uitbloeien van de bloemen op. 


Zalig weer vandaag! Die weerman weet niet waarover hij het heeft… We gingen deze namiddag kriebeldiertjes zoeken in onze schooltuin. Kleine spinnetjes, lieveheersbeestje, pissebed, vliegje, … We vonden samen verschillende dieren! De kleuters vonden het geweldig!
Ook lazen we nog een leuk verhaaltje van Anna en haar moestuin.

Alweer feest! Vinny wordt morgen vijf jaar en daarom vierde we vandaag voor hem al feest! Met een kikkerkroon op zijn hoofd kan hij een feestweekend starten.
Vandaag maakten we een laatste soort bloemetje! Wat een mooi boeket bloemen zal dat worden voor jullie J

De dokter kwam vandaag ook langs op school. In de tweede kleuterklas worden de kleuters altijd gewogen en gemeten, ze krijgen een oogtest en een gehooroefening. We gaan in mei ook nog een keertje bij de dokter op bezoek, want ze kan niet alle testen op onze school uitvoeren. 


Dikke proficiat!

We verzamelden deze vakantie weer vele batterijen!! 
WIJ ZIJN GOED BEZIG!
Blijf maar familie, vrienden en buren optrommelen om lege batterijen te verzamelen.


Prettig weekend.
juf Renske en CézarGeen opmerkingen:

Een reactie posten