vrijdag 22 april 2016

De lente is in het land! Mooie bloemen...


Vorige week zaaiden we tuinkers in de klas. Iedereen kreeg zijn eigen potje, een watje en de zaadjes. Elke dag besprenkelden we de zaadjes met water en ze konden groeien! Na een weekend was het ineens goed te zien dat de zaadjes waren uitgekomen. Van kleine witte sprietjes naar groene tuinkers! Deze konden we deze week meenemen naar huis. 
Vandaag gingen we nog iets anders zaaien, hopelijk komt dat ook goed uit! Iedereen vulde een potje met potgrond, een bloembol en nog meer potgrond, water geven en klaar! Wie weet hebben we tegen volgende week een bloemetje?!We hebben de smaak te pakken! Vorige week maakten we elke dag een andere bloem, deze week werd er geknutseld aan een grote zonnebloem! We maakten propjes voor de zonnebloemzaadjes en kleefden de bloemblaadjes er nadien nog bij. Ook maakten we nog een hyacint met onze vingers! 
Stillaan zijn we ook al bezig aan het Moederdagscadeau! Maar dat is nog een groot geheim!
In de namiddag gingen we nog eens genieten in het bos. Het zonnetje scheen op ons bolletje, spelen en wandelen in de natuur! Iedereen was supergelukkig! 


Op woensdag gaan we steeds turnen bij juf Lotje, maar deze week hing er nog een tweede kaartje bij… Het kaartje om te DANSEN!
“JA!” zei Vinny, “dat van de gekke kikker”. Vandaag gingen we samen met de juf en juf Lotje ons dansje in elkaar steken voor het schoolfeest. We luisterden samen met de juffen en kleuters naar het liedje en bewogen er spontaan op. Die bewegingen gingen we natuurlijk in ons dansje verwerken! Na veel proberen en doen, hebben we een goed idee van wat we zullen dansen!

Vandaag was het een sportdag voor de lagere school, vandaar dat ons uurtje in de sporthal niet doorging. Niet getreurd! We gingen ons uitleven op het graspleintje naast de refter. Springen, lopen, voetballen, werpen en vangen, …
In de namiddag had Nellie een verassing voor Cézar. Hij moest verschillende deurtjes op een bord openmaken. Maar Cézar heeft geen vingers en wel poten. Hij riep dus natuurlijk de hulp in van de kikkertjes! Met veel plezier gingen we Cézar helpen om de verschillende soorten sloten te openen! Niet gemakkelijk hoor! We moesten zelfs een cijfercode kraken! In het stralende zonnetje gingen we ook nog wilde bloemen planten! We kregen de zaadjes van meneer Directeur. Nu hopen dat deze mooi zullen uitkomen!
Ook een beetje feest vandaag voor Ann! Het was Secretaressedag! We gaven haar een klein cadeautje en een zelfgeschreven kaartje!

Deze week hebben we weer superveel gedaan! Wat een plezier! In de bloemenwinkel hebben we het magazijn al moeten bellen, want we kwamen bloemen tekort. In de bouwhoek werden dan maar bloemen, gemaakt van clics, geleverd, want ze konden de vraag maar niet bijhouden. Ondertussen gingen we nog rijmen, zonder dat de kleuters het beseffen rijmen ze de rest van de dag nog verder! J


Prettig weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten