vrijdag 29 april 2016

Bloemen overal!Een laatste weekje leren over de bloemen en de kriebeldiertjes. Vorige week hadden we allemaal een bloembolletje geplant, sommigen beginnen al een beetje uit te komen. We moeten nog veel geduld hebben!
Vandaag deden we de schrijfdans van de ROBOT! Dat is de enige schrijfdans die aandacht heeft voor rechte lijnen en hoeken. In de zaal gingen we op de muziek bewegen als echte robots! Nadien deden we het ook aan de tafel, op papier.
Met rolletjes gingen we ook stempelen, het werd een kleurrijke bloem.

Deze ochtend gingen we nog eens tellen. Dit begint erg goed te lukken! Ook gingen we kijken waar er meer of minder bloemen waren, welk boeket de meeste bloemen had, of juist de minste… Ook werden ze weer even gefopt! Zes kleine bloemen op een rijtje en zes grote bloemen op een rijtje… De meeste kleuters dachten dat de rij met de kleine bloemen er minder waren, maar toch niet! J En ja hoor! Het was “mijn fout”, ik fop ze té graag J
Door het weer, de regen, de hagel en de wind waren de kleuters veel wilder als anders… Na de middagspeeltijd kwamen we in de klas en vroeg ik de kleuters hun schoenen uit te doen, natuurlijk volgde de vraag: “waarom?”. Ik zette een relaxatiemuziekje op en de kleuters gingen een plekje in de klas zoeken om even tot rust te komen. Wat deed ze dat deugd! Daarna speelden we de hele namiddag op kousen in de klas, ook de juf!


Filmpje:


SPORTDAG! Wauw, de piraten stonden klaar in de sporthal! We kregen allemaal een groepje aangewezen en we konden starten! Parachute, werpen naar kegels, “schipper mag ik overvaren”, stuiterballen, sorteerspelletjes, parcours, trampoline, evenwichtsoefeningen, … er stond erg veel op de planning! De foto’s spreken voor zich! Kijk maar een keertje op de blog dit weekend J


Filmpje:


Filmpje:
Vandaag gingen we terug naar de sporthal, maar voor één keertje gingen we samen met de konijnen turnen. In de namiddag herhaalden we nog even alle “nieuwe” woorden, de namen van de kriebeldiertjes, de bloemen, het werkmateriaal, … En werkten we de laatste werkjes en knutselopdrachtjes af.  Wat hebben we weer leuke dingen gedaan!We sluiten ons thema vandaag af, we lazen nog het laatste verhaaltje van Jonnie de spin. We deden spelletjes in de zaal met onze bloemen uit de winkel, dansten nog een keertje voor het schoolfeest, gingen we nog rijmen en zingen! Wat een leuke periode weer! De tijd vliegt vooruit! Ondertussen hebben we stiekem ook al geknutseld voor Moederdag! Het cadeautje krijgen jullie volgende week dinsdag mee naar huis. Dus mama’s… nog niet piepen hoor! 
Fijn weekend!
Juf Renske en Cézar


Pssst... niet vergeten.... Maandag 2mei, donderdag 5mei en vrijdag 6mei is het geen school. 
Pssst... dinsdag is het schoolreis :-) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten