vrijdag 4 maart 2016

Kunst met Keith Haring


Een nieuwe week, een nieuwe kunstenaar! Deze week staat KEITH HARING in de kijker! Wat een leuke, kleurrijke figuren of “mannetjes”. Erg leuk! We gingen vrij snel zelf aan de slag door onze eigen figuur te kleuren en te knippen. We zijn allemaal KUNSTENAAR! Iedereen heeft zijn eigen talenten en elke kunstenaar is anders, dat hebben we nu gedurende de kunstweken al erg goed ondervonden!Filmpje: 

Vandaag gingen de kleuters zelf aan de slag met een fototoestel. Ze werden even allemaal “model” en “regisseur”.  De kleuters kregen verschillende kunstwerken van Keith haring voorgeschoteld, deze moesten ze samen uitbeelden en één kleuter trok er dan een foto van. Hij of zij moest dan natuurlijk ook goed naar het kunstwerk kijken en naar de kleuters. Hiervan kun je een filmpje op de blog vinden!


FEEST! Rayan werd vijf jaar vandaag. Hij trakteerde met lekkere cupcakes voor de kleuters en notencake voor de juffen. Ook kregen alle kleuters nog een fijn cadeautje mee naar huis. We oefenden ook nog even ons versje voor de grootouders. Het gaat over … ik hou van … KLEUREN!! Hoe kan het ook anders?! J
We werden vandaag zelf even een “mannetje” van Keith Haring. We maakten vijf groepjes. Één kleuter ging liggen en we tekenden zijn of haar silhouet over op een groot papier. Nadien schilderden we het helemaal in! 
Wat geks vandaag! De juf bracht melk mee… Niet zomaar… We goten de melk uit in een schaaltje. We druppelden er voedingskleurstof in en dan… met één druppeltje afwasmiddel toverden we een bewegend kunstwerk!
We gingen ook nog even voetballen en spelen op het pleintje naast de refter. 

Filmpje: Vandaag was het de laatste dag over Keith Haring. We hebben verschillende dingen afgerond, nog een leuk spel gespeeld in de speelzaal en natuurlijk nog enkele spelletjes aan tafel en in de hoekjes.

Ook was het een pyjamadagje vandaag! Nationaal! We zijn blij dat we met onze school hen ook hebben kunnen steunen! Wat een geslaagde week! 

Ook Nellie en Cézar doen mee! 

Prettig weekend! 
Groetjes juf Renske
Nellie en Cézar! 


2 opmerkingen: