zaterdag 19 maart 2016

De kip en het Ei!Deze ochtend stond de praatkoffer opnieuw klaar. Gevuld met weetboeken over kippen, eieren, kuikens, … Foto’s van kuikentjes, kippen en hanen, eitjes om mee te spelen, nesten om de eitjes in de leggen, …
We konden zelf al veel aanhalen over het thema!
In de poppenhoek kunnen we ons verkleden als kip of konijnen. 

Vandaag begonnen te “werken” aan onze kuikens, kippen of hanen. De kleuters kozen zelf welk diertje ze gingen “maken”. De meeste kleuters kozen natuurlijk voor een kuikentje! Met verschillende technieken gingen we het versieren.
Aangezien we al eventjes niet naar het bos konden gaan door het (slechte) weer, konden we deze middag er toch nog eens naartoe! We genoten van het zonnetje op onze snoeten, maar wel met onze jas goed aan. We maakten een wandeling en sloten af met simpelweg te spelen op een weide. Genoten dat ze hebben!


Woensdag was het een pedagogische studiedag voor de leerkrachten.
Een half dagje vrij voor de kleuters. 
We werkten nog even verder aan onze diertjes. Ook zei de juf enkele woorden, de kleuters moesten goed luisteren welk woord het langste woord was (vb: ei – kippenhok). Normaal gezien turnen we steeds in de ochtend, maar door een wissel gingen we met juf Lotje in de namiddag turnen. We speelden ook nog enkele spelletjes: ééntje meer of ééntje minder. We deden ook nog iets gek… We schilderden met veren! En maakten zo allemaal onze unieke KIP!

Vandaag leerden we een leuk liedje:
Wie legt het allermooiste ei?
De kippen zeggen kot ke dei!
Kippen weten hoe het moet.
De koning zegt tis even goed!
Wie left het allermooiste ei?
De kippen zeggen Kot    -   Ke   - dei

En doorheen de week leerden we ook een gek versje:
Tok! Tok! Tokkerdetok!
een eitje in het hok
Tik! Tik! Tikkerdetik!
Piep hier ben ik

Hip! Hip! Hipperdehip
Dag mama kip.

Prettig weekend!
juf Renske en Cézar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten