zaterdag 16 januari 2016

Noord- en Zuidpool, wat een avonturen!


Vandaag ging onze tweede week van start in het thema Noord- en Zuidpool. We hebben het enorm naar onze zin! Deze ochtend gingen we terug naar de speelzaal om te “gooien” met sneeuwballen naar elkaar. Ook moesten we de sneeuwballen leren opgooien en vangen. We begonnen ook aan het knutselen van een heuse ijsschots!Zo’n quiz aan het grote computerscherm vinden de kleuters geweldig! Vandaag deden we dat opnieuw, maar anders! We bleven in de klas, en gebruikten onze eigen computer als groot scherm, en we speelden de quiz met twee tablets!
Het waren natuurlijk allemaal vraagjes over de noord- en zuidpool. Wat hebben ze weer veel geleerd! 
Rommert zo fier als een gieter met zijn "pinguïntrui"! De walrus die zo aan het groeien was in het water hebben we vandaag UIT het water gehaald! Normaal gezien zou hij nu moeten krimpen… Maar hij is echt supergroot geworden! Of hij nog terug kleiner zal worden, betwijfel ik J
Seppe bracht ook stukjes isomo mee! Hiermee konden we vandaag allemaal onze eigen iglo maken!
Wat kunnen we al goed knippen! 


Jullie hebben het misschien opgemerkt, maar we hebben in dit thema veel geknipt! Een pinguïn uit verschillende vormen, maar ook een ijsbeer! De kleuters moesten de vier poten, kop en twee oren uitknippen en op een beker kleven! De knipvaardigheden gaan goed vooruit! De kleuters beginnen er ook echt plezier in te hebben.
Vandaag was er ook nog iets speciaals… Deze ochtend vertelde IJsje de ijsbeer aan de kleuters dat zijn pooldiervriendjes gingen gaan zwemmen en dat hij ook wou gaan. Alleen, vergeet hij soms dingen…
Toen we deze middag in de klas terug kwamen zagen we ijsje nog steeds op zijn zelfde plaatsje zitten… Hij was zijn vriendjes vergeten! Zij zaten ondertussen vast in het ijs! En natuurlijk moesten wij hen nu gaan bevrijden! Wat een plezier!

Gelukkig waren ze allemaal erg voorzichtig en konden we alle dieren “redden” uit het ijs J

Wat kunnen we al goed samenwerken! 

Schrijfdans! Vandaag deden we de schrijfdans van de 8-vorm. Nadien werd er een gekke pinguïn van gemaakt. We lazen ook nog een verhaaltje van Lars de kleine ijsbeer én keken naar een kort filmpje over Artica en Antartica! De blik van de kinderen… ze waren helemaal verwonderd!
We ruimden ook samen de klas op, want… er staat al een nieuw thema voor de deur! 
Enkele spelletjes die we tijdens dit thema konden spelen: 

Matrix

Knijpkaarten: tot 3

Knijpkaarten: tot 5

Vul de reeks aan (patroon)

Topologie


Telspel 


Na het kiezen van ons nieuwe thema... Al een heuse verkleedpartij in de klas: Prettig weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten