zaterdag 14 februari 2015

Piratenfeest & Carnavalsstoet


Aaargh… Ahooii maatjes… Zie daar die landrotten! Piraten zijn we nog steeds en we hadden er nog erg veel zin in! We telden af met onze zelfgemaakte aftelkalender, kleurden en schilderden nog en natuurlijk… speelden we nog erg veel met de Piratenspulllen! Helemaal TOP.

 

PIRATENFEEST!
Super-geweldig-fantastisch! De kinderen hebben zich geweldig goed geamuseerd! We hebben zo piratenkunsten gedaan, we moesten goed klimmen, kruipen, sluipen en springen. We hebben ook proefoefeningen gedaan, zo kregen de kleuters geblinddoekt iets in hun mond en moesten ze raden wat ze te eten kregen. Zo was er bijvoorbeeld: speculaas, rijstkoek, beschuit, drop, aardbeiensiroop, citroen, appelsiensap, … Ook aten we nog lekkere piratenpannenkoeken! Mmmmmm! Voor één keertje hebben we gezondigd in de klas. Na een speeltijd keken we in een Piratenboek dat op de juf haar stoel lag. Er viel een schatkaart uit! We gingen natuurlijk direct op schattenjacht! De kleuters kregen allemaal een stukje uit de schat mee in hun schatkist.
We vierden ook nog feest want Ashley was jarig!!! Proficiat
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Na een dag als gisteren hebben we het vandaag een beetje rustiger gehouden. We werkten al onze beeldende werkjes af en speelden nog leuke spelletjes. Elke dag deze week mochten alle kleuters een keertje mee met juf Elise, vorige week hebben zo alle kleuters met juf Elise schrijfdans gedaan, deze week mochten de kleuters allemaal gaan knippen!
Vandaag mochten de kleuters naar hun gevonden schat “kijken”. De schat die we vonden was een film van Piraten. En vandaag was het dé ideale dag om ernaar te kijken, aangezien de juf even weg moest. Ook speelden we nog mooi in de hoekjes en mochten we nog spelen met het zoutdeeg waarvan we gouden munten maakten.

             
 
Carnavalsstoet en Dikke Truiendag!
We zullen in de namiddag vertrekken richting het centrum om daar te starten met onze carnavalsstoet! Natuurlijk zijn jullie meer dan welkom om te komen kijken! Nadien kan je je kapoen afhalen (tussen 3 en half 4) in “De Klingenaar” (Kieldrechtstraat, zaaltje rechtover de tekenschool) of indien anders opgegeven gaat je kleutertje naar Stekelbees of met de bus naar huis.
 
 
 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
We hadden een stoet van wel 4aanhangwagens en een grote vrachtwagen!
Het was groots :)
Prettige vakantie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten