vrijdag 27 februari 2015

Overal ballonnen!

Dag mama’s en papa’s, deze ochtend stond de praatkoffer natuurlijk weer klaar. De koffer was helemaal gevuld en hij was ook zwaar zei Senne. Toen we de koffer openden vlogen er net geen ballonnen uit, maar dat was het eerste dat we zagen! Zo veel ballonnen, in alle vormen, kleuren en formaten. Ook zagen we enkele “pompen”, waar die voor dienen, daar moesten de kleuters zelf achter komen. Want vandaag moesten ze proberen om ballonnen op te blazen , hier moesten ze zelf oplossingen voor zoeken J
We zagen een foto van Cézar met een kroon op zijn hoofd. Jaja! Volgende week vrijdag wordt onze vriend 5 jaar! 
De juf moest een dagje op bijscholing, gelukkig was juf Elise er om de kinderen in de klas op te vangen. Samen met haar lazen ze een verhaaltje van de jarige Rikki en werkten ze verder aan de ballonnen van papier mache. Hier zullen we luchtballonnen van maken!

Deze week deden we ook al erg veel spelletjes met ballonnen. We moesten er allerlei kunstjes mee doen: in de lucht houden met handen of voeten, blazen, stappen met een ballon tussen onze benen, … We kunnen al erg veel kunstjes. Vandaag werkten we onze ballonnen van papier mache af.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Op donderdag stond er iets leuks op de planning: in een doos zaten allemaal kleine pakjes. Ik had deze ingepakt voor de kleuters. Op muziek werd de doos doorgegeven, maar als de muziek stopte mocht die kleuter een pakje uit de doos nemen en openen. We hadden geluk, want we konden allemaal tweemaal “grabbelen” in de feestdoos van de juf! Sommige kleuters grabbelden een medaille, toeter, springkikker, spelletje, … Leuk was dat!
 
 
Vandaag hebben we fruitijsjes gemaakt voor Cézar! Iedereen bracht een stukje fruit mee dat we in erg kleine stukjes moesten leren snijden met een mes. Gelukkig kon de juf helpen en uitleggen hoe we nu “correct” leren snijden. De stukjes fruit werden nadien nog een keertje gemixt. Zo’n grote appel kunnen we nu eenmaal niet mixen!! In de namiddag hebben we heerlijk kunnen smullen van de ijsjes.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Prettig weekend!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten