vrijdag 6 februari 2015

Ahoi piraten!


Ahoi maatjes! De praatkoffer stond opnieuw klaar! Dat vonden we een beetje raar, want we spelen en leren toch nog steeds rond Carnaval?! Maar de koffer was gevuld met piratenspullen… Er zat ook een schat in, met munten en kralen! Die kreeg meteen een plekje in de verkleedhoek. Dan konden de kleuters hun schat zelf verstoppen voor de andere piraten! We speelden ook in de speelzaal een moeilijk maar leuk spelletje: “estafette”. We hadden de groene, rode, gele en blauwe piraten. Die moesten zo snel mogelijk MAAR elk om de beurt lopen naar de piratenschat en hun kleurtje eruit halen!
We kregen ook een superleuke verrassing in de klas! Loucan trakteerde de kinderen op een leuke boekje, voor de klas had hij een supergroot cadeau bij! Hij mocht het natuurlijk zelf openen, want wat is er nu leuker dan cadeaupapier kapot scheuren :) We kregen twee tekenborden en vier puzzels! BEDANKT!!

 

 
Op dinsdag lazen we het verhaaltje van Woeste Willem. Een oude piraat die niet hield van gezelschap, tot wanneer hij Frank tegenkwam.. Met Frank maakte hij een vlot met een groot zeil. Maar Woeste Willem had schrik… Op zijn oude piratenboot kon hij niet overboord vallen, maar op het vlot wel! En Woeste Willem kon niet zwemmen… Gelukkig kreeg hij van Frank een zwemband!
 
Schip Ahoi! Vandaag speelden we spelletjes met verschillende cijferbeelden! De kinderen leren dit allemaal op hun eigen tempo, dus spelen we dit in verschillende groepjes. Erg fijn om te zien hoe de kinderen elkaar willen helpen! Samenwerken kunnen ze erg goed. We mochten ook naar schatten zoeken in het zand…. Diamanten, juwelen, sierraden, wie weet wat er nog allemaal verstopt zit. Dat zullen we de komende dagen ontdekken.

SNEEUW, SNEEUW en nog een SNEEUW! De kinderen hebben heerlijk geravot in de sneeuw. Ze vonden het geweldig! En de juf kon meegenieten van de zon én af en toe een sneeuwbal! Ook konden we weer gaan turnen in de sporthal. Onderweg naar de bus stapten we in de sneeuw en we hoorden het kraken… “Zo tof” zei Saida, “We lijken wel muisjes die piepen” zei Sam.

 
Vandaag schilderden we nog een Piraat! Zoals Woeste Willem kreeg hij een gestreepte trui. De goudstukken hebben we niet meer kunnen maken, wegens tijdsgebrek. Dit doen we natuurlijk volgende week!! :-) 
 
 


Zoals jullie misschien merken... Het fototoestel staakte deze week! Hopelijk volgende week 100% paraat :)


Prettig weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten