zaterdag 14 juni 2014

Onderwaterwereld, schattentocht en onverwachts een springkasteel


Maandag was het geen school. (PINKSTERMAANDAG)

Na een welverdiend, maar regenachtig, verlengd weekend konden we opnieuw van start gaan met ons thema ‘de onderwaterwereld’. We schilderden de vis Regenboog heel mooi in met waterverf. Een grote tekening natuurlijk die de kleuters naar hartenlust konden inschilderen. We konden ook opnieuw eendjes vangen en vissen scheppen. Met water spelen is toch zo fijn!! Natuurlijk moesten we ook nog even een denkwerkje maken: we leggen een patroon verder, bv.: rood-wit-groen rood-wit-groen, … Dit is erg goed gelukt! De juf was erg blij J

 
 
 
 
 
 
 
Op woensdag mochten we een gekke vis maken: eerst moesten de kleuters ZELF de vorm van hun vis tekenen met stift, nadien moesten ze hun getekende vorm afwerken door hem vol te kleven met geknipte stukjes papier (van cupcake). We mochten ook in de verkleedhoek spelen, sinds deze week hebben we daar ook een grotere koffer staan. We kregen onlangs verkleedkleren van een mama, haar kindjes passen er niet meer in, en nu kunnen wij daar met spelen! Erg leuk. We hebben cowboys, indianen, astronauten, ridders, prinsessen, zeemeerminnen, … TOP!

 
 
 
 
Vandaag gingen we eens neuzen in de klas van meester Christof. Terwijl het 6e leerjaar ging turnen houden we een klein cinemaatje in zijn klas. We hebben een mooi kort filmpje van REGENBOOG en kunnen daar even naar gaan kijken. Ook maakten we een mannetjes tekening. Deze doen we 2jaarlijks om de vorderingen van je kleuters bij te kunnen houden.Ons liedje dat we deze week leerden, het stond op een leuke CD die Roan meebracht!!


De kinderen van het lager gaan vandaag op schoolreis, dus…. Het was een rustig dagje op school J We gingen dan ook op schattenjacht! Een piraat bracht ons een schatkaart en wij gingen natuurlijk direct opzoek. We moesten de uitgestippelde route goed volgen om bij de juiste schat aan te komen… Zodat we zeker de “beloning” konden vinden! Maar we moesten eerst enkele doosjes opendoen waar telkens een nieuwe kaart in zat. Die piraat heeft ons veel werk gegeven hoor!! We mochten vandaag ook twee nieuwe kleuters in de klas verwelkomen, Jethro en Camille. Ze kwamen eens een dagje proberen bij ons in de klas. Volgend schooljaar zullen ze de klas vergezellen! Superleuk! En net vandaag stond er op de speelplaats een SPRINGKASTEEL!!! Normaal gezien ging het springkasteel tijdens het schoolfeest staan, maar door het slechte weer toen, konden de kleuters er vandaag eens van genieten! En dat hebben ze gedaan!!! 
 

 
 

 
DE VIER VERSCHILLENDE SCHATKAARTEN!

ACHTER DE KIPPEN 
  AAN DE ZANDBAK 
 ONDER EEN BAND 
 AAN DE GROTE BOOM

 

 

 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

 
 
 


 
Prettig weekend!


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten