vrijdag 6 juni 2014

De magische onderwaterwereld!

Op maandag kwamen de kinderen binnen in de klas en zeiden: “WOW!” En mijn hartje was tevreden! Ik heb geprobeerd om onze klas om te toveren in een waar onderwaterparadijs! Ons raam is een aquarium, aan de draad hangen kwallen en gekke vissen, aan de deur worden we verwelkomd door visjes… Overal kan je wel iets zien van de onderwaterwereld. Vandaag gingen we ook aan de slag voor het cadeautje voor Vaderdag!
 
 
 
 
 
Blub… Blub… Ik ben een vis! We ontworpen vandaag onze eigen visjes en knipten zelf de vinnen en de staart uit! We moeten steeds meer en meer zelf doen! Want, nog drie weken en het is al grote vakantie! Dan moeten we natuurlijk naar de BERENKLAS!!! J Daar hebben ze toch al wat zin in J
We speelden ook een leuk hengelspelletje: met magneten visjes opvissen uit een dolfijnemmer. Ook proberen we een pingpongballetje te werpen in de walvis. Oog-handcoördinatie is hierbij erg belangrijk. We gingen ook nog een keertje naar het bos!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Een half dagje school vandaag. We speelden erg veel spelletjes. In het hoekenwerk konden we met de plasticine vissen, zeesterren, octopus, … maken. En aan de werktafel een oefening op de
1-1 relatie: Elke grote vis heeft: 1 zeester, 1 stukje zeewier, 1 klein visje en 1 octopus. De kleuters moesten ervoor zorgen dat elke vis de vier verschillende stukjes had! 

 
 
Feest! Niet voor een kikkertje, maar voor Ann van het secretariaat. Vorige week werd ze 50 jaar en trakteerde alle kleuters op een lekker ijsje! Dat smaakte wel hoor!
We maakten vandaag een gekke vis, we voerden wel 5 verschillende technieken uit!: schilderen met een tandenborstel, stempelen met watten, stempelen met sponzen, afdrukken maken met oorstokjes en knikkerrollen in een schoendoos. We moesten veel doen hoor!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vandaag deden we nog een keertje schrijfdans en ritmiek.
We mochten ook met haargel experimenteren: de gel zit in een vershoudzakje en daarin zitten visjes. Door met hun vingers op de gel te duwen lijken de visjes te zwemmen!


 
  
 MAANDAG GEEN SCHOOL
: PINKSTERMAANDAG!

Hopelijk hebben jullie er een fijne Vaderdag aan! We hebben alvast ons uiterste best gedaan voor het cadeautje!

PRETTIG WEEKEND !!!


    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten