vrijdag 20 juni 2014

Onderwater... blub.. blub..

 

Dag mama’s en papa’s, onze derde week rond het thema ging vandaag van start. We hadden er opnieuw zin in. We weten al heel goed welke dieren er onderwater leven, wat ze eten, waar en hoe ze wonen of slapen, welke dieren er de grootste zijn, welke toch wel een beetje gevaarlijk, … Vandaag mochten we ons eigen aquarium schilderen op een bordje en zelf vormgeven. Dit is soms toch nog iets abstract voor de kleuters: zelf nadenken over hoe hun visje in dit geval er moet uitzien…
Op dinsdag gingen we samen met de beren en de konijnen naar een grote vijver. We konden daar naar waterlelies, grote en kleine vissen, kikkervisjes, … kijken. We genoten ook van de rust en de stilte en respecteerden de natuur rondom ons. We zagen toen ook een eekhoorntje! Maar die was natuurlijk een beetje bang van ons en kroop snel hoog in een boom.
We schilderden ook nog mooi en werkten natuurlijk ook nog een beetje aan onze taal! We doen erg onze best tijdens deze voorlaatste week, de juf kan fier zijn!

 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
Vandaag hadden enkele kindjes een rustdagje genomen want het was erg rustig in de klas! Wel 5 afwezige kikkertjes! De kikkertjes die er wel waren begonnen alvast met het afwassen van speelgoed, het is een heel karwei. Gelukkig vinden ze het superleuk! Hoe ongelofelijk het ook lijkt, maar spelen met speelgoed dat anders nooit in het water mag, is erg fijn. Ook schilderden we nog een octopusje en maakten een grappige ballonvis. De kleuters leerden knippen op een gebogen lijn om zo vinnen en een staart te maken.
 
Drijven en zinken, dat stond vandaag op het programma. Natuurlijk kwam er een doe-opdracht bij, nadat de kleuters een voorspelling hadden gedaan. Ze kregen een groot blad met 8 voorwerpen op, ze moesten raden of het zou zinken of drijven. Nadien gingen we ook echt aan de slag en konden we gaan vergelijken of het ook echt klopte! 
 Glas kan drijven én zinken!

 
Juf Lotje was vandaag niet op school, niet te min, gingen we natuurlijk turnen. Deze week hebben we al gebasket, gespeeld met de parachute, evenwichtsoefeningen gedaan en vandaag stond er nog een omloop op het programma! Tikspelletjes horen er dan natuurlijk ook bij hé!
Vandaag ronden we ons thema van de onderwaterwereld af. Maar volgende week gaan we nog een hele week FEESTEN! Er staan verschillende jarigen op het programma: Rémi, Estelle, Luna en Anna! En natuurlijk ook nog een feest voor Cézar!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten