dinsdag 12 november 2013

Dozen en gaatjes in de klas.


Uitgerust, na een verdiende vakantie begonnen we er deze week opnieuw aan! En de kindjes hadden er ook veel zin in! Toen de kinderen deze ochtend binnenkwamen stond de praatkoffer niet klaar… “hmmm, waar is de praatkoffer?” vroeg Roan zich af. “Ja? We gaan toch over doosjes en gaatjes leren!” zei Ilias. Oei oei waar is die nu toch? (De praatkoffer staat in de onthaalhoek, telkens wanneer we over een nieuw thema leren, werken en spelen.)  Er stond wel een andere doos om tafel: een cadeaudoos. Die was helemaal gevuld met andere doosjes. In die doosjes zaten dan weer iets kleinere doosjes, daarin nog kleinere en nog kleinere, … We bouwen onmiddellijk torens met de doosjes en zochten oplossingen om een STEVIGE en STABIELE toren te maken. Ook kregen we bezoek van juf Wendy (zie bijgevoegd briefje).


Op dinsdag speelden we in de speelzaal spelletjes: we kregen in groepjes een kaartje waarop Nellie of Cézar iets uitbeeldde. Het had te maken met een rolletje of een doos. De kinderen moesten de kaarten nabootsen. Nellie balanceerde met een doosje rechtop haar hand, zonder het te laten vallen. Cézar spong dan weer over één doosje, dan twee en zelfs DRIE!!! Wat een kampioenen!

 
Vandaag was het knutseltijd: gisteren schilderden al sommige kindjes een grote doos, vandaag werden er nog andere mooi gemaakt en werd er een dak geschilderd. Morgen zullen we alles aan en op elkaar zetten en dan hebben we ons eigen grote huis om met popjes in te spelen! Spannend! Ook speelden we natuurlijk weer in de bouwhoek, deze weken niet met de blokken, de knikkerbaan of de clicks, maar wel met héél véél dozen! We bouwen mooie torens, Luna maakte samen met Ilias ook een kasteel, Ashley en Anna waren cadeautjes aan het uitdelen, Roan wou er liever een raceparcours van maken.


Op donderdag kregen we nog een keertje bezoek van juf Wendy, zij komt op het einde van de maand enkele dagen stage doen in onze klas en komt vandaag een keertje kijken hoe we in de klas TIK TAK spelen. Iets waar de kinderen telkens weer naar uit kijken J We gingen ook turnen in de sporthal!


Vandaag speelden we nog een smurfenspelletje: er stonden 5 smurfen op tafel en die kregen een doosje over zich heen. De juf verwisselde de smurfen van plaats zodat niemand meer weet welke smurf waar is. De kleuters mochten een kaartje trekken en dan raden onder welke doos de smurf zich verstopt had. Ze vonden het hilarisch! Sommige kleuters vonden het ook minder omdat ze niet steeds “wonnen” maar wel “verloren”. Hiermee omgaan moeten ze ook leren, gelukkig kregen we ook een tweede en derde kans, en ja hoor: iedereen had een keertje gewonnen J

 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten