vrijdag 15 november 2013

Dozen, dozen en nog eens dozen!

Na een verlengd weekendje begonnen we opnieuw aan ons thema: “doosjes en gaatjes”. Deze ochtend stonden er héél véél schoendozen in de klas! We kregen ze van de mama van Arianne, Elenore en Nathan. En jullie kunnen het vast en zeker al raden: er werd gebouwd, gebouwd, gebouwd! De kinderen speelden ook met diertjes in ons zelfgemaakte poppenhuis, ze vonden het geweldig. Ook mochten enkele kindjes nog een doosje inpakken; nadien mochten ze zelf kiezen wat het zou worden, er werd allerlei geknutseld: een telefoon, computer, tablet, … En natuurlijk werden er heel veel letters en cijfers gestempeld




Vandaag mochten de kleuters eens bij andere klassen gaan spelen, niet omdat de juf ziek was, maar wel omdat de kinderen allemaal individueel met mij een talig spelletje mochten spelen. Dit heet KOBI-TV, de kinderen luisteren, spreken, tonen, tekenen van alles. Deze talige spelletjes nemen we altijd in de tweede kleuterklas af om een beeld te krijgen van hun talenkennis en hoe ze alles begrijpen.
Bijvoorbeeld: Ik zeg: Liesje moet dringend gaan plassen, wat moet ze dan vragen aan de juf?
à De kleuters antwoorden: Mag ik plassen? OF  Mag ik naar het toilet? OF  
Natuurlijk vonden de kinderen het eens tof om in de andere klassen mee te spelen, Zo vond Amélie de zandtafel van juf Joke wel heel leuk, Zion Noah mocht bij juf Hilde in de bewegingshoek en Ilias mocht bij juf Aline een grote puzzel maken.
Gelukkig hadden we nog eventjes tijd voor we naar huis mochten gaan en konden we nog een verhaaltje vertellen samen met alle kikkertjes
J



Het is alweer donderdag! Wat gaat het toch snel. Vandaag begonnen we aan het cadeau voor oma en opa. Wat het is, gaan we nog niet vertellen hoor J De kinderen hebben heel erg hun best gedaan, dat zeker en vast!
We maken allemaal twee cadeautjes. (eentje voor de ouders van mama en eentje voor de ouders van papa). Sommige kleuters vinden het heel erg leuk om ook alle benamingen van “oma’s en opa’s” te horen: moeke, bomma, oma, moes, grotema, bompie, pépé, … En nog zoveel meer, TOF! 







 

Vandaag mochten we met juf Lotje nog een keertje gaan turnen. De kinderen doen dit heel graag, bewegen is voor kinderen (en volwassenen ;) ) héél belangrijk. Op de dagen dat we niet turnen met juf Lotje, gaan de kinderen ook nog eens met mij bewegen. We spelen dan spelletjes, maken een parcours, dansen we op muziek, reageren we op een signaal (luid, zacht, hoog, laag, …), springen we, klauteren, … Zolang we maar BEWEGEN! Dan zijn we blij, gezond en gelukkig!
Voor ons Cadeau voor oma en opa mochten we ook ons flesje vullen, nadat we het zand gekleurd hadden... kijk maar mee!

WAT HEBBEN WE NODIG?





 => Dit zal niet lukken

 => Deze zijn te klein

 
EN RASPEN MAAR! 











 
ZO KRIJGEN WE POEDER IPV STOEPKRIJT



 
WE DOEN ER ZAND BIJ, EN MENGEN MAAR! 
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten