zaterdag 30 november 2013

Dag Sinterklaasje


We begonnen deze week opnieuw met het thema Sint en Piet. Een thema dat helemaal in de leefwereld van de kleuters ligt. Elke dag willen ze zich allemaal verkleden als Sint of Piet, delen cadeaus uit, verdelen de pietenmutsen om nog meer hulp te krijgen. Er werd natuurlijk ook gespeeld en tussendoor hier en daar wat gewerkt J
Zo liet ik deze ochtend helemaal pardoes een boek vallen, nu moesten we het verhaaltje in de juiste volgorde leggen, we keken naar de prenten, bedachten waarover het zou gaan en zochten zo de juiste volgorde van het verhaaltje.
Ook vierden we feest voor Thomas!

 Deze ochtend, op dinsdag, lagen er 5 prentjes van Sinterklaas klaar. De kinderen moesten de Sint goed bekijken en vertellen wat hij aan had van kleren (alleen een onderbroek, ook al een mantel, misschien ook al een mijter of staf). We helpen de Sint om zich juist aan de kleden.
Ook mochten we vandaag een Zwarte Piet schilderen. Natuurlijk gaan we ook pakjes verdelen, zodat we er allemaal evenveel hebben. Als hier twee pakjes liggen, waar liggen er dan evenveel? De kinderen moesten goed tellen, kijken en tonen waar er evenveel cadeautjes liggen. Sommige kleuters vertelden ook al waar er één meer of één minder lagen.


 


 
Vandaag startte de stage van juf Wendy. De kleuters maakten een eigen schoentje: goed leren vouwen op de stippenlijnen. Ook bracht ze een leuk spelletje mee: een draaiplaat. Er hingen allerlei prenten op van verschillende soorten schoenen. De kleuters mochten draaien en daar waar de plaats stopte (aan de pijl), van die prent moesten ze een schaduw zoeken.
Ook met de Sinterklaas en Zwarte Pieten van Playmobil werd heel mooi gespeeld.  
 
Op donderdag werden nog enkele schoenen gevouwen en geschilderd. Juf Wendy las ook een verhaaltje voor van Ella. Ella moest en zou die rode schoenen hebben, ook al waren ze eigenlijk te klein. Oei wat nu? Nu doen haar voeten zo’n pijn! De schoenen passen helemaal niet. De kinderen mochten het verhaaltje nadien ook nog zelf uitbeelden. In de namiddag werd er ook een heuse massagemarathon gehouden. We konden het wel gebruiken. De kinderen mochten een samen met een vriendje de rug masseren: wrijven, tikken, … De kinderen genoten zichtbaar van de rustgevende muziek. 
Vandaag nemen we afscheid van juf Wendy, haar stage zit er namelijk al op. Samen met haar zetten de kinderen nog hun zelfgemaakte schoenen klaar op de bankjes, en hopelijk zal Spiekpietje het doorgeven aan de Sint. Wie weet ligt er wel iets klaar voor ons na het weekend! J  Geen opmerkingen:

Een reactie posten