zaterdag 2 maart 2013

Stamp, stamp stamperde stamp! ELMER in aantocht!


Op maandagochtend kwam de papa van Liena onze klas binnen met een zéér leuke verrassing: hij had een geitje van slechts drie weken oud bij! We mochten allemaal het geitje aaien, strelen, … Zo’n ongelofelijk lief diertje.
We begonnen ook in de namiddag met een nieuw spelletje in de zaal: estafette. Niet gemakkelijk hoor!Dinsdagochtend werd er geknipt en gekleefd met een lijmstift. Het lijkt vanzelfsprekend, maar die lijmstift gebruiken was niet voor iedereen gemakkelijk. Het dopje moet er af, er moet aan gedraaid worden, dan nog voldoende op het papiertje doen, … J Ook werd Elmer helemaal met stiften in vrolijke kleutertjes gekleurd en de achtergrond moest in sombere kleuren. Maar wat is nu vrolijk en wat is nu somber?


Vandaag werden de drie grote olifanten verloot! Niet gemakkelijk hoor! De grootste olifant was voor wie kon raden wat ik tekende op een papiertje. Het had te maken met het verhaaltje dat gisteren werd verteld. Dieuwke had het juist geraden: het was een vlinder!
De tweede en derde olifant gingen naar Arianne en Julie, ik trok hun symbooltje met mijn ogen toe van het aanwezigheidsbord.
Bij het volgende thema zullen er weer groepswerkjes zijn, die opnieuw zullen worden verloot onder de andere kinderen!

Op donderdag werd er  een matix gemaakt door de kleuters. Er waren allemaal olifanten die op verschillende manieren staan: vier poten op de grond, op hun poep zitten, slurf in de lucht of naar links of rechts, … En al die verschillende olifanten hadden ofwel bollen, stippen, strepen, driehoekjes, …
We deden ook nog enkele raadselspelletjes en het verhaaltje van Elmer en de Slang werd verteld.

 
 
Vrijdagmiddag werd er geturnd, maar niet in de sporthal. Aangezien er werken zijn in de sporthal, bleven we op school en turnden we in de grote zaal van de lagere school met juf Lotje.
We speelden ook nog spelletjes met de begrippen LINKS en RECHTS, konden we in de letterhoek een werkje maken met letters (kleuren volgens de legende), speelden we nog Elmer spelletjes.


 
 


Prettig weekend! Groetjes, juf Renske, Cézar en Elmer!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten