vrijdag 22 maart 2013

De Lente is in het land! Of toch niet?!
 
Toen we deze ochtend in de klas binnenkwamen zagen we dat Fientje er nog was! “Hmm Fien jij ging toch terug naar de andere kippen” zei Aline. Maar Fientje voelt haar niet zo lekker. Ze heeft geen honger en haar buikje doet een beetje raar… Dus ze kon niet terug vertrekken!
We gingen verder werken aan onze “paaskruiwagen” we maken geen mandje dit jaar, maar een heuse kruiwagen!
We werken de paashaas af met verschillende technieken!


 

 


Op dinsdag begonnen we de dag met een verhaaltje van Kareltje in de lente. Want op het einde van de week begint de lente (ook al zou je dat echt niet zeggen!). We speelden nog een leuk spelletje en gingen natuurlijk terug verder werken aan onze paashaas en zijn kruiwagen!  De kleuters die zin hadden, mochten een paasei uitknippen en nadien het ei aan elkaar lijmen als een puzzel. Niet gemakkelijk hoor, wat het ei heeft precies tanden! 

Vandaag (op woensdag)  opnieuw een “magje” in plaats van een “moetje”. Sommige opdrachten in de klas zijn echt “moetjes”, opdrachten die iedereen moet gemaakt hebben. Alle andere opdrachten zijn “magjes”, dan kiezen de kinderen zelf of ze de opdracht al dan niet doen. Vandaag was dat zo: we magen een “rijstkonijn”. We kleven een kaasdoosje vol snippers en één van de dagen vullen we een washandje op met rijst zodat het konijn een stevig lijfje heeft!
Toen we naar huis gingen deze ochtend, zagen we dat Fien nog steeds niks had gegeten, haar buikj
e doet nog altijd pijn! Hopelijk morgen beter.


Vandaag werden de “paashaaswashandjes” afgewerkt en meegegeven. De kikkertje mochten zelf kiezen of ze dit werkjes deden of niet. Drie van de dertien kindjes kozen voor niet en vonden dat deze avond toch niet zo fijn… Ik vraag het drie keer of ze de opdracht al dan niet maken, en vertel hen ook: “niet maken is niet meenemen”. Voor de rest was er ook een ander werkje: wie super goed zijn best deed (zoals we natuurlijk altijd doen! J) kon een paaseitje verdienen! Mmmm! Iedereen kreeg er natuurlijk eentje!
Van juf Isabel kregen we een super mooi boekje over een kuikentje genaamd Emma… En over kuikentjes gesproken! Deze ochtend zagen we dat Fientje al haar maïs had opgegeten, en dat was niet alles: er lagen wel TWEE eitjes in haar bedje! Daarom had  ze geen honger, ze moest een eitje leggen!Vandaag speelden we nog enkele leuke spelletjes in de kring en aan de puzzeltafel.
We gingen nog een keertje turnen in de sporthal én konden nog een werkje maken, wie er zin in had.
Er werden heel veel bloemen verkocht in de winkel, samen met alle attributen: schepjes, hark, emmertjes, gieter, plantenspray, … Vooral de boeketten waren snel uitverkochten én aan alle mama’s: ze werden voor jullie gekocht!
 
Charle testte even de tablet uit! "Leuke spelletjes"!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten