vrijdag 19 januari 2018

Mijn lichaam!Dag mama’s en papa, onze week startte weer met erg veel gelach! De kleuters gingen aan de slag met een spiegel in de hand en een penseel in de andere hand! Kijken in de spiegel, en alles goed observeren! Welke kleur haar hebben we? Welke kleur ogen heb ik? Heb ik korte haren of lange? Ondertussen gingen we in de hoekjes ook aan de slag, zo konden de kleuters tijdens dit thema hun tekentalent ontwikkelen aan het tekenbord (een groot succes!).
Deze namiddag gingen we dan nog eens echt “smossen”… Verf op de tafel met wat zeep en water en wrijven maar! Wanneer de verf goed uitgesmeerd was, gingen we ook hier een “mannetje” in tekenen om daar nadien een afdrukje van te maken.


In de speelzaal gaan we steeds bewegen op dinsdag, een bewegingslesje is altijd erg fijn! De ene keer doen we ook eens ritmiek of schrijfdans, maar vandaag mochten de kleuters zelf hun parcours samenstellen. Ze wilden alle mousse blokken, allemaal! Niylo had het niet zo voor de omgekeerde bank en Julie had toch liever geen spel met hoepels, maar Sien die had wel zin in een kruipholletje en Emile wou slalommen! Zogezegd, zo gedaan! En daar gingen ze dan!De silhouetten werden vandaag helemaal afgewerkt! De voeten en handen werden nog geschilderd en bekleefd! Nu hebben we “onszelf” nog een keertje! Ik moet jullie zeggen… ze zijn er apetrots op! We speelden nog verschillende spelletjes ivm ons lichaam, onze kleren en onszelf.

Een sportdag voor de lagere school, dus we konden vandaag niet naar de sporthal… Maar niet getreurd! We dansten in de klas op verschillende liedjes! Ondertussen bleven we in de voormiddag veilig binnen, want met zo’n wind… gingen we anders gaan vliegen denk ik! In de namiddag was de wind al gaan liggen en konden we dus ook nog even buiten gaan razen! We liepen ook nog op onze blote voeten! Schoenen uit, kousen uit en stappen maar. Op mousse, op sponzen, rietjes, stickers, jute, spatels, … en nog veel meer… We sloten het “blotevoetenpad” af met een lekker warm voetbadje.


Vandaag moesten we jammer genoeg ons thema afsluiten… Alle spelletjes ruimden we op, de bewegingshoek werd terug een beetje kleiner en al onze werkjes mocht mee naar huis. Jullie zullen het zien, maar veel zit er niet in onze tasje… We hebben namelijk erg veel met ons eigen lichaam gedaan, waardoor op papier werken niet echt nodig was! En… iedereen maakte zijn silhouet, dat heeft ook eventjes geduurd J We maakten een grote tekening en probeerden op die manier het thema samen te vatten.


Prettig weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten