vrijdag 17 februari 2017

Lou viert carnaval - Dikketruiendag


Dag mama’s en papa’s, weer geen praatkoffer deze ochtend, maar wel een prentenboek in de poten van Cézar! “Dat is van carnaval” riep Jony, “daar staat een jongentje op met een plakker op zijn oogje” zag Juliette onmiddellijk. Na even speculeren over het geslacht van “Lou” zijn we er eigenlijk nog steeds niet uit of Lou nu een jongen of een meisje is.
Na het prentenboek, zag je bij sommige kleuters de verwondering in hun blik. “Die meester draagt gewoon een prinsessenjurk” zei Yana vol verwondering. Toen ik hen de vraag stelde of dat mag, waren ze het er in het begin niet over eens. Deed de meester er iemand mee kwaad? Wordt hij dan een meisje? Mag hij dat doen? Moeilijke vragen, maar na het lange gesprek waren we het eens! Iedereen mag zich verkleden hoe ze willen! We kiezen ZELF!


Doordat juf Lena een paar weken op nascholing ging op donderdag, gingen we vandaag turnen met haar in de speelzaal. Ook gingen we in de namiddag nogmaals in de zaal bewegen: deze keer namen we het prentenboek mee. We bekeken de verschillende prenten en zagen erg vaak ballonnen. Dus… gingen we natuurlijk met ballonnen bewegen! Leuke spelletjes spelen, gekke dingen doen en achteraf tekenden juf Charlotte en ik er gekke gezichten op. De ontdekbak zal dit thema, samen met de verkleedhoek, de  favoriete hoek in de klas zijn. In de ontdekbak zit dit thema een paar kilo confetti en in de verkleedhoek vinden ze kostuums voor wel 15 carnavalsfiguren. Ze kunnen naar hartenlust combineren en verkleden.  
Sommige kleuters vinden verkleden niet zo heel erg leuk, dat kan. In het prentenboek zien we verschillende kinderen staan die zich niet hebben verkleed. Na het gesprekje mochten ze aan de tafel een aankleedspel spelen: ze kregen een kaartje met een kindje op. Daarna konden ze deze zelf aankleden van banaan tot zorro tot astronaut of poes… 


Door met dit boek te werken kunnen veel kleuters zichzelf herkennen in bepaalde personages. Ze zien meisjes als politieagente of brandweervrouw, jongens als spook of banaan. Een meester die zich verkleed had als prinses of een onherkenbare juf als teddybeer. Doorheen het prentenboek zagen ze ook vaak een vlaggenlijn. Vandaag mochten ze hun eigen vlaggenlijn verder afwerken met een bepaald patroon.
DIKKETRUIENDAG! Ochtendgymnastiek, buiten een kringmoment houden ipv in de warme klas, extra beweegspelletjes buiten spelen, de langste sjaal meten, … Even stilstaan bij wat een verwarming ons kan bieden. In de namiddag konden we weer gaan turnen bij meester Yannick. Dat is altijd een klein beetje FEEST J


Wij hebben allemaal een dikke trui aan!We meten onze sjaals

Een SUPERWARME SELFIE
Compilatie van deze ochtend: ochtendgymnastiek met meester Yannick! 


Prettig weekend!! Geen opmerkingen:

Een reactie posten