vrijdag 23 december 2016

Oudjaar - NieuwjaarDe laatste week voor de vakantie… Het was eraan te merken… De kindjes moe, de juf (ik geef het eerlijk toe) ook… Maar niet te min, deden we nog verschillende leuke activiteiten en spelletjes. We gaan het (kalender)jaar goed en fijn afsluiten!
We vierden vandaag de verjaardag van Kenny, hij was in het weekend jarig geweest! Hiep Hiep Hoera! Aan de tafels werden enkele spelletjes gespeeld en in de hoekjes werden er prachtige bouwwerken in elkaar gezet!

Nog een lastminute ideetje moesten we afwerken.. We spraken onze nieuwjaarsbrief in op de computer. Elk kindje individueel, versje per versje. Sommigen hadden er een beetje schrik voor, anderen vonden het dan weer hilarisch! Dat in combinatie met enkele gekke foto’s die we namen… Het leek al bijna oudjaar-nieuwjaar in de klas! Feestbrillen en veel nieuwjaarsbrieven! Zijn jullie benieuwd? Ik had er alleszins veel plezier in om dit met de kleuters te maken! Ze deden allemaal hun best en waren elk apetrots op hun eigen filmpje! Alweer feest deze week, Noah trakteerde in de klas met superlekkere fruitsatés! Het duurde niet lang voordat deze op waren, smullen dat ze dezen. Ook nog een dikke merci voor het prachtige klascadeau! We kregen een doos vol ECHTE timmerspullen (weliswaar voor kleuters natuurlijk J). Zo kregen we een echte hamer, zaag, schroevendraaier, bouten en moeren, … Keitof!


Wat is een week met twee jarigen? Niks tegenover eentje met DRIE jarigen! Vandaag vierden we feest voor Japjot! We zongen, kaarsjes uitblazen en een gekke kikkerkroon! Het feest was compleet! In de klas ruimden we alle hoekjes netjes op en moesten we zelfs alle verkleedkleren terug opruimen… Dat viel een beetje tegen bij de kindjes, maar niet te min…. Na de vakantie zullen we weer over iets nieuws leren en spelen. Wat dit wordt… daar zijn we nog volop over aan het nadenken met alle kindjes uit de klas.

Het jaar gaan we goed afsluiten! We hielden samen met de andere kleuterklassen een leuk feestje in de speelzaal. Eventjes zondigen, maar we hebben er alvast een fijn feestje opzitten. Eentje om 2016 mee af te ronden en eentje om 2017 mee te starten! 
We oefenden nog een laatste keer onze nieuwjaarsbrief en hopelijk is het een knallend succes! Ik hoor graag hoe het is geweest J

Fijne vakantie ~ Fijne feestdagen
En alvast een… Gelukkig Nieuwjaar!

juf Renske & Cézar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten