zaterdag 17 december 2016

Licht en Donker - Winterfeestmarkt


Vorige week namen we al eens een kijkje in en rond de school, waar het nu echt donker was. De (rommel)berging rechtover de klas van juf Els, daar konden we elkaar niet meer zien, gelukkig hadden we allemaal een lichtje! Ook gingen we samenwerken vandaag. Het ene kindje schilderde op het hand van een vriendje terwijl deze met zijn handje een (kerst)boom stempelde. Daarna draaiden we de rollen om! Wat een plezier dat ze hadden!
In de namiddag gingen we meten… Eerst knipten we stroken papier die draaiden we rond onze kerstboom. De grootste (en dus langste) strook hadden we nodig voor de onderkant van de boom, en de kleinste (en dus de kortste) strook hadden we helemaal aan de piek nodig. Daarna was het de beurt aan de kleuters.


Bezoek! Juf Charlotte kwam nog een dagje meedraaien in de klas!
In de kring speelden we een leuk spelletje: samengestelde woorden: een vogeltje + een huis = vogelhuis
sneeuw + een man = sneeuwman!
In het begin ging het een beetje moeilijk, maar eens dat ze het principe snapten… Kwamen we zelfs tot APPEL + SIEN (zus van Kaat en Noor)! APPELSIEN J
Ook knutselden we verschillende kerstversieringen voor in de boom! 

Vandaag stond er iets heel leuks op de planning! Vogeleten maken! We namen het stappenplan erbij en begonnen eraan in groepjes! Hoera! Zelf eten maken voor de vogeltjes!
Ondertussen werkten we ook verder aan onze zakken voor onze nieuwjaarsbrieven! Het zijn pareltjes (al zeg ik het zelf
J )

Deze ochtend had ik een bespreking. Gelukkig was juf Sabrina er! Samen met haar knipten de kleuters hun eigen puzzel en rangschikten ze cadeautjes van klein naar groot. Na de speeltijd was het tijd voor ons vaste turnuurtje met juf Lena in de sporthal.
In de namiddag vertelden we nog over onze eigen kerstbomen (want blijkbaar liggen daar thuis al veel cadeautjes onder). En oefenden we onze nieuwjaarsbrief nog eens extra goed! Momenteel hebben we nog een kleine spiekbrief nodig! Maar we hebben nog een weekje tijd om te oefenen! 


Vandaag staat er een scheuropdracht op de planning! Met alle restjes papier zullen we ons Spar versieren en omtoveren tot een kerstboom. In de hoekjes werd er nog gespeeld met de plasticine! In de namiddag konden we met meester Yannick opnieuw gaan turnen in de sporthal.

Enkele schoentjes zijn te klein geworden, ik zal deze alvast meegeven. 
IEDEREEN STRAKJES ZEKER WELKOM OP ONZE WINTERFEESTMARKT! START vanaf 17U

Geen opmerkingen:

Een reactie posten