maandag 19 mei 2014

Lekker eten... en een sportdag!


Na ons spetterende optreden op het schoolfeest konden we vandaag een beetje genieten van een rustige dag. We puzzelden, deden nog een keertje schrijfdans, kleurden en de juf speelde mee in de verschillende hoekjes! Even bekomen… daar konden ze wel van genieten! En ondertussen kon de juf enkele stillere kindjes aanzetten tot een dieper spel.
 
Op dinsdag bespraken we even samen wat we nu juist in ons nieuwe thema allemaal te weten willen komen.
Ook wat is nu “lekker eten”, we zagen al snel dat dat niet voor iedereen hetzelfde is! Sommige kindjes lusten echt geen tomaten, andere kleuters zouden het elke dag kunnen eten. Of iets lekker is of niet, dat is voor iedereen anders.
Sportdag! We hadden er allemaal heel veel zin in! Samen met alle kleuters van onze school vertrokken we naar de sporthal. De leerlingen van het 6e middelbaar van het KA Beveren organiseerden voor ons deze GEWELDIGE sportdag! In het thema circus werden er voor de kleuters wel 10 verschillende standen georganiseerd! Springkasteel, evenwicht, springballen, ballonnen, klimmen en klauteren, stappen met schoenen van schoendozen, … Het was héél erg leuk! Tijdens de pauze kregen we allemaal een flesje water en toen de sportdag voorbij was kreeg elke kleuter een appel en een drinkbus met daarin een ballon, lolly, ketting, sleutelhanger en een armbandje. Erg veel foto’s en filmpjes kan je vinden op de blog!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Op donderdag was het tijd om te “koken”! Ons kookboek van Nellie en Cézar deden we in het begin van de week open en zagen daar grappige Hotdogmummies in staan! Die zullen we maken!
We moesten eerst onze worstjes afdrogen en nadien inwikkelen in een reepje deeg. Als we dit hadden gedaan moesten ze even in de oven. Yasir en Ilias brachten halalworstjes mee voor de moslimkindjes, daar moeten we natuurlijk ook rekening mee houden!
J Het heeft erg gesmaakt!

We hebben natuurlijk vooraf eerst gestemd: De hotdogjes hebben met een duidelijke meerderheid gewonnen! 

 
 
 
 
 
 
 

 

Vandaag mochten we gaan turnen bij juf Lotje, twee keer zelfs! Is dat niet fijn! Ook maakten we lekkere fruitsapijsjes.
Als ons thema “lekker eten” is, moeten we daar natuurlijk ook veel van proeven!

 
 
 
 

 
Prettig weekend!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten