zondag 25 mei 2014

Lekker eten... en een schoolreis!


Vorige week maakten we allemaal met papier maché een stukje fruit. Die moest natuurlijk erg goed drogen. Vandaag waren ze eindelijk klaar om geschilderd te worden. Sommigen kozen voor een frisse aardbei, een zure citroen, een sappige sinaasappel of een dikke appel. Zo in 3D schilderen was toch een hele klus hoor! We kregen ook in de voormiddag bezoek van de beren!
 
 
 
 
 
 
 
Lekker weertje hé! We genoten ervan door op eens speelse manier onze activiteiten in te richten: met een waterspuit richten en mikken naar prenten van stukken fruit. Natuurlijk waren enkele afspraken nodig zodat de kleuters elkaar niet zouden nat maken!
We mochten in de zal ook aan de slag gaan met plasticine: een taart versieren…. Er waren kersentaarten, chocoladetaart, appel- en perentaart, … J Mmmm lekker lekker lekker!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vandaag mochten we een rijmspelletje spelen: er stond bijvoorbeeld een prent van een meloen en een banaan, en dan zei ik: “ienne mienne maan ik kleur de …”
Voor sommige kleuters was dit toch even erg goed opletten hoor! We werkten ook onze eigen placemat helemaal af. We leuke resultaten!

 
 
 
 
 
 
 
 
Vandaag proefden we van een lekker glaasje zelfgeperst fruitsap. Niet alleen appelsiensap, maar ook proefden we van het citroensap! ZUUR!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 

MORGEN SCHOOLREIS:
Wie nog geen geld meebracht ZEKER morgen doen SAMEN met de toestemmingsbrief! ( € 6,5)
-      Boterhammen in folie
-      Koek zonder doosje
-      2 Sapjes (geen drinkflessen)
-      ALLES in 1 plastiek tasje met de naam van je kind op aub!
We vertrekken om 8u45 en zijn om 15u30 zeker terug op school.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Prettig weekend!
 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten