vrijdag 4 april 2014

Kuikentjes in de klas.Vandaag hadden we bezoek in de klas, bezoek dat de rest van de week zal blijven: kuikentjes! We moeten er goed zorg voor dragen, eten en drinken geven, af en toe het zaagsel vervangen, … Vandaag hebben we de kuikens laten wennen aan de “klasgeluiden” zoals jullie je wel kunnen voorstellen! J
In de namiddag was er nog een verrassing voor de kleuters:  grote oma en tante Nita kwamen nog een keertje poppenkast spelen!
 
 
 
 juf Tahneéop bezoek
 

 
    

Op dinsdag mochten de kleuters allemaal een keertje een kuikentje vasthouden. We verzonnen ook een naam voor hen, we hebben er drie: het kleintje heet Vogeltje Piep, de andere twee zijn Rapunzel en Liesje.
Na de speeltijd kregen we bezoek van Yentl, Tiffany en Lies, de drie meisjes van het 6e leerjaar. Zij kwamen nog een keertje voorlezen en hadden opnieuw de nodige attributen bij voor de kleuters! Ik denk dat daar stiekem ergens toekomstige kleuterjuffen bij zijn!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
JFEEST! Amélie werd vandaag 5 jaar! Ze kreeg een roze kroon, natuurlijk! En haar mama trakteerde in de klas met lekker ijsje! De kleuters konden zelf kiezen welke versieringen of saus ze wilden! Erg leuk! Amélie straalde.
 
 


 
Vandaag werkten we nog eventjes een paar spelletjes af. Dansen voor het schoolfeest deden we natuurlijk ook allemaal! En het begint zelfs aardig goed te lukken! Het lijkt nog ver weg, maar na de vakantie zijn er nog verschillende verlofdagen die we niet kunnen gebruiken om te oefenen voor ons dansje! Deze week moesten we ook goed zorg dragen voor de kippen op school: Woody & Annelies.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ei, ei, paasei, morgen is het Pasen, kuikentjes en hazen brengen ons een ei!”
Deze ochtend zagen we dat onze Paasmandjes uit de klas verdwenen waren, de Paashaas zal dat we gedaan hebben! Hopelijk kunnen we ze vanmiddag buiten zoeken, maar als zou het regenen verstopt de Paashaas ze vast wel ergens binnen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Chocomond! :)

 
 

 Ook de juffen en de directeur konden genieten van een lekker Lente ontbijt! Bedankt hoor!


In de namiddag verstopte de Paashaas onze mandjes en konden de mama's en papa's ons helpen zoeken ;)
 
 
 

 
WIST JE DAT?

  • We na de vakantie zullen werken rond het thema: “Bloemen en kriebeldiertjes”
  • Na de vakantie (en paasmaandag) gaan we op dinsdag 22/4 met een halve klas naar het medisch onderzoek in St-Niklaas. Op dinsdag 29/4 gaan we nog eens met de andere kindjes.
  • Woensdag 23/4 is het geen school, in de namiddag oudercontact!
  • Woensdag 30/4 + donderdag 1/5 + vrijdag 2/5: geen school!
 
 
Prettig vakantie!
Juf Renske


    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten