zaterdag 25 januari 2014

Een laatste week over het thema: "Bah ik ben ziek!"


Op maandag startte onze laatste week over het thema “ik ben ziek”. We speelden nog verschillende rollenspelletjes, schilderden nog een echte dokter met een stethoscoop rond zijn nek, mochten we nog vrij tekenen, … en natuurlijk speelden we nog véél met de doktersspullen en de apotheek.
Het was een erg geslaagd thema geweest! De kinderen genoten ervan om elkaar te verzorgen, medicijnen voor te schrijven, naar de apotheek om pleisters en spuiten! 


 

 

 
Dinsdagmiddag hadden we voor de kleuters een verrassing gepland! De oma en tante Rita kwamen nog een keertje poppenkast spelen! Twee beertjes waren juist getrouwd en gingen op reis, toen ze op reis waren kwamen er twee muisjes in hun huis. Die muisjes dachten dat het huisje leeg stond. Gelukkig waren er ook nog twee handige Harry’s die voor de muisjes een ander huisje konden maken. Nadien werd er feest gevierd met alle diertjes en maakten ze er een wortelfeestje van! Ook onze kleuters en de leerlingen van het eerste leerjaar konden profiteren van een lekkere wortel! Mmmm lekker!
  Vandaag was het tijd om onze mooiste kleren boven te halen zoals Amélie het zei: “dit zijn mijn mooie Nieuwjaarskleren.” J We oefenden eerst even onze mooiste lach, probeerden even te poseren voor de foto. Maar toen het onze beurt was vonden enkele kleuters het toch een beetje spannend, maar ze hebben allemaal hun best gedaan! Nadien mochten de kleuters die een broer of zus op school hebben nog samen met hen op de foto én ook nog met alle vriendjes van de klas!
Toen alle juffen en meester én meneer de directeur op de foto moesten hadden we natuurlijk veel bekijks
J


Het afwerken van enkele werkjes stond vandaag nog op het programma. Omdat Linda ziek is kunnen we op donderdag niet in de sporthal geraken. Niet te min: we hebben vandaag toch geturnd! We speelden een  spelletje. Er moesten drie kindjes in het midden tussen vier banken gaan zitten. De andere kleuters stonden rondom. Ze moesten zoveel mogelijk ballen weggooien, en de andere kleuters moesten de ballen dan weer tussen de banken gooien! 
In de namiddag kregen we dan weer bezoek. Van een ECHTE verpleegster. Evy is de mama van Jarne uit het 5e leerjaar en ze kwam vertellen over haar beroep. We mochten eens in haar tas kijken en zagen daar veel tubes, spuiten, naalden die veilig verpakt zaten, pleisters, watten en ontsmettingsdoekjes. De verpleegster liet alle spulletjes zien en vertelde over haar beroep. De kleuters waren erg geïnteresseerd.


Vandaag mochten bij juf lotje gaan turnen! We mochten ook nog met het zoutdeeg spelen dat we gemaakt hadden, we konden pilletjes rollen, spuiten maken, tabletjes maken, … We kregen ook onze werkzakken mee vol met de knutselwerkjes en denkwerkjes.

 


 Net voor we naar huis ging hebben we gekeken hoe ver we konden springen: Ilias sprong 110cm ver! Kyan, Roan sprongen 100cm!
 
Prettig weekend!Geen opmerkingen:

Een reactie posten