zondag 12 januari 2014

Bah, ik ben ziek!


Na een deugddoende vakantie kwamen we terug met allemaal de kikkertjes naar de klas. We zagen dat Cézar er maar flauwtjes uitzag. Hij sprong niet vrolijk in het rond… Oei oei wat nu? Cézar is ziek! Hij is verkouden! Hij moet de hele tijd hoesten, niezen, snuiten, … De snottebellen blijven maar komen! We zagen ook dat Cézar een schaafwonde had aan zijn pootje, we hebben hem dan maar verzorgd en hem een verbandje geven! Ook moest hij een spuitje krijgen, gelukkig was Cézar niet bang!
We vierden ook direct feest! Chelsea werd in de vakantie 4 jaar! Bedankt voor de lekkere traktatie!
 
  

 
Vandaag gingen knutselden we een dokterskoffertje. We willen zelf allemaal dokter of verpleeg(st)er zijn. Dus moeten we eerst onze spulletjes allemaal nog maken: zelf een tas maken, zalf, pilletjes, …  We maakten ook rijmwoorden! En natuurlijk werd er volop gespeeld met de dokterspullen!

 

 

Op woensdag brachten enkele kindjes lege doosjes mee, verbanden, siroopflessen, …
We konden er direct mee spelen want we toverden onze winkel om tot apotheek! We moeten er alleen nog een groen kruis voor maken zodat we het van ver kunnen zien! Ook mochten we voor tandarts spelen! We poetsten met een echte tandenborstel over een gebit om de tanden proper te maken

 
Op donderdag kregen we geweldige dokterskoffertjes van Ashley en Kayleigh, vol lege doosjes voor in onze “apotheek”, pleisters, spuitjes, … De kleuters waren héél enthousiast!  We zongen ook nog een liedje en leerden een versje.

Vandaag maakten we ons dokterskoffertje helemaal af: we knutselen een tube voor zalf, rollen pilletjes, knippen verbandjes, … We zijn er helemaal klaar voor!
Natuurlijk mochten we vandaag (en gisteren) nog veel spelen! En genieten van het geweldige thema!  

 

  
 
 
 
 
 
 
Wij hebben de waterpokken!! Oei Oei, wat nu ?

https://www.youtube.com/watch?v=AA08YjKBTpsGeen opmerkingen:

Een reactie posten