vrijdag 14 september 2018

Welkom in de kikkerklas! De tweede week is al voorbij!



De tweede weekbrief is alweer een feit!
Vandaag kwam juf Lena in onze klas, ze speelde met enkele kleuters het interactief programmeerbaar robotspel en ondertussen ging ik met enkele kleuters aan de slag met een smartgame.
We stuurden vorige week een briefje naar Sien en kregen daar een filmpje voor in de plaats! Wat wordt ze gemist in de klas. Maar op deze manier kunnen we toch op een leuke manier contact houden en leren de kleuters dat je met letters en woorden een boodschap kan overbrengen. Ik denk dat een thema rond de postbode wel in de maak is
J



Deze namiddag gingen we met alle kleuters naar het bos…. Maar het was weer erg wennen om te wandelen en te stappen… We amuseerden ons rot en zagen al ongelofelijk veel eikels op de grond liggen…. Jullie raden het dus wel al… Mijn zakken zaten vol! Volgende keer nemen we zeker een zakje (of twee) mee J Juf Jolien probeerde ons te leren hoe je hard kan fluiten op het hoedje van een eikel… Na lang proberen kwam er nog steeds niet veel geluid uit.



 De knipbak is een groot succes in de klas… Maar zo doelloos knippen is ook maar niks.. Daarom wil ik vragen om een kleine fles mee te brengen naar school (max. 50cl). Zo kunnen de kleuters al hun geknipte snippers verzamelen in hun flesje en kunnen we deze bewaren in de klas. Als ze dan gaan knippen, kunnen ze hun flesje bovenhalen en het vullen kan beginnen! 



Schilderen is toch zo fijn! In het begin van de week maakten we een “kiekeboe-cézar” en vandaag gingen we een zelfportret schilderen. We hadden eerder deze week ons lijfje al gemeten, onze voeten gemeten en gestempeld, gekeken naar onze schoenmaat, de kleur van ons haar en in de spiegel keken we naar de kleur van onze ogen. Nu was het tijd voor een zelfportret. Nadien gingen we raden wie het was J 




Feest voor Insaf! Morgen wordt ze 4 jaar, maar vierde vandaag alvast feest in de klas. Onze eerste jarige van dit schooljaar is een feit! We kregen ook bezoek op school. Wijkagent Tom kwam naar school. We hadden zijn bezoek voorbereid met een kringgesprek waarin de kleuters al nadachten over wat ze nog zeker willen vragen aan de agent! Er kwamen verschillende STRAFFE vragen uit! Ik zet een postje hiervan zeker op de blog dit weekend!





ONZE VRAGEN AAN AGENT TOM!



ONZE GROEIMETER:
IN SEPTEMBER









Geen opmerkingen:

Een reactie posten