zaterdag 15 maart 2014

Muziek in de klas!
Deze ochtend stapte Roan héél fier de klas binnen en zei: “ik ben terug een grote broer”! Zijn mama is in de vakantie bevallen van een zoontje genaamd ARJEN! De kleuters werden getrakteerd op een lekker zakje snoep, voor de juf een tasje met suikerbonen. Mmm dat zal weer smaken!
Op deze eerste dag na de vakantie stond de praatkoffer niet klaar, maar wel de muziekkoffer. Amélie legde snel het verband: “Ah dan leren we over muziek!”
Een eerste dag was alvast een zeer geslaagde! Luisteren naar muziek, kijken naar muziekinstrumenten die bespeeld worden, … Tof!
 

  
Vandaag verwelkomden we een nieuw kikkervriendje in de klas: Dario! Hij start vandaag bij ons en wordt het wolkje in de klas, een symbooltje dat we samen gekozen hebben. Verder leerden we ook nog de verschillende muziekinstrumenten benoemen en luisterden we ook naar de verschillende instrumenten op de computer, zo konden we ook zien hoe de instrumenten bespeeld worden.

De dirigent.
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 Ook gingen we genieten in het bos van het lekkere weertje! Héérlijk JOp woensdag deden we een “alsof” spelletje: ik zei een instrument en de kleuters deden alsof ze het instrument aan het bespelen waren. Nadien kregen de kleuters de opdracht om bij elk instrument een juist kindje te kleven dat ook die beweging aan het uitvoeren was.
We luisterden ook al eens naar het liedje waarop we zullen dansen tijdens het schoolfeest (10 mei).

Het orkest.

Een nieuw hoekje in de klas:

We spelen de accordeon… whoe whoe J Vandaag bracht ik de accordeon van mijn grootvader mee naar school. De kleuters luisteren aandachtig naar het speciale geluid van het instrument. Sommige kleuters vonden het een “spannend” geluid, alsof er iets ging gebeuren J We begonnen ook aan onze zelfgemaakte gitaren.

 
De harp
 
 
  
Rémi roept: Help juf, er kleeft iets aan mijn vinger! :) 

 
 
 
 


Natuurlijk konden we vandaag ook genieten van een heerlijk zonnetje!Twee keer turnen met juf lotje! Geweldig vonden de kleuters dat. Eerst op school, tijdens de namiddag mochten we met de bus naar de sporthal. Ook vierden we de verjaardag van Ilias vandaag! Hij kreeg een verjaardagkroon mee en zijn verjaardagsfoto!  

 
 


Prettig weekend!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten