zaterdag 15 februari 2014

Een laatste week spelen en leren rond VORM en KLEUR.

We sloten vorige week af met veel zieke kindjes. We maakten toen onze eerste portie vogelbollen helemaal zelf. Vandaag kregen de andere kindjes natuurlijk ook die kans! Nu hadden we wel erg veel vogelbollen gemaakt! Gelukkig maar, want nu zullen die vogels geen honger meer hebben in onze tuinen!
Vandaag werden ook de 4 kunstwerkjes verloot die we met alle kindjes samen hebben gemaakt. De werkjes werden verloot  door alle symbolen van de kleuters in één grote pot te gooien, en met mijn ogen dicht haalde in er 4 kaartjes uit: Anna, Amélie, Lizzy en Ilias! We zullen er natuurlijk voor zorgen dat we nog eens groepswerkjes kunnen verloten aan de andere kindjes!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 


Op dinsdag gingen we nog een keertje bewegen in de zaal. Op de dagen dat juf Lotje geen turnen geeft, krijgen de kinderen bewegingslesjes met mij. Vandaag zijn we gaan schrijfdansen! De schrijfdans houdt altijd verschillende activiteiten in: eerst bewegen in het groot (met ons eigen lichaam), als de kinderen dit onder de knie hebben, dan pas gaan we de bewegingen uitvoeren op papier, in scheerschuim, met zeep en water, … De schrijfdans die we nu uitvoeren is “de trein”.

 
 
 
 

We kleefden ook een olifant door vierkantjes en driehoekjes te gebruiken! Knutselen, verhaaltjes vertellen, tellen tot 10, terugtellen van 6 naar 0, versjes opzeggen, … Op woensdag hebben we opnieuw weer veel kunnen doen! Ons versje bij dit thema  is:

Er wonen zeven olifanten in de dierentuin.
De 1e was groen, de 2e was blauw, de 3e was bruin, de 4e was rood, de 5e was geel, de 6e was zwart en de zevende oranje en dat is heel apart. Maar t’kleine zwarte olifantje vond het jammer dat hij geen vrolijk kleurtje had. Dus schilderde hij zichzelf en na een uurtje was hij droog en had hij alle kleuren van de regenboog!”
 
Vandaag was het nog eens “TikTaktijd”.
Zion Noah kwam maandag binnen vroeg direct: “juf, wil je nog een keertje TikTak speken?”. Dus planden we het samen in!
J
De kinderen vonden het erg leuk!
We kregen ook onze werkjes mee naar huis en het was me weer een hele stapel! Bij de ene al wat meer dan de andere, met enkele ziekjes kindjes nu en dan kan dat natuurlijk ook niet anders.
Dikketruiendag! We gaan vandaag schilderen met ijs! We hebben ons ijs gisteren alvast al “gemaakt”: we kleurden met kleurstoffen en verf het water in verschillende kleurtjes. Ook dansten we met onze sjaals een leuk dansje! In de ochtend hebben we ook ochtendgymnastiek gedaan met héél de school! Dat was echt feest!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Herkennen jullie deze juf? (pss: het is juf Els van het 5e leerjaar!)

 

We halen onze verfijsjes uit de diepvries! Ze zijn helemaal bevroren!! Joepie


 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

 Het resultaat
 
Sommige kikkertjes kregen er maar niet genoeg van, dus kregen ze eerst een groot blad op de tafel, nadien een lang blad op de grond:

 
 
 
 
 
 
Prettig weekend!
Komende twee weken werken we rond het thema: Hoedjes en maskers (Carnaval)
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten