vrijdag 27 september 2013

Samen op de moto...


We begonnen aan onze tweede week rond het thema verkeer. Samen gingen we een fiets helemaal bestuderen en benoemden alle onderdelen: zadel, spaak, mandje, stuur, handvat, kader, wiel, reflector, licht, bel, toeter, … En nog zoveel meer begrippen! Na de speeltijd was er een grote verrassing voor de kinderen: een echte “motoman” kwam op bezoek. Alle kindjes (die dit wilden) mochten een keertje plaatsnemen op de moto en voelen aan de moto. We moesten wel voorzichtig zijn want toen we naast de motor stonden, voelden we een gloed. Omdat er al even mee gereden was, stond de motor warm. We keken eens goed naar alle onderdelen, de uitlaat, de lichten, de motorkledij, … En toen de motor werd gestart maakte die toch best wat lawaai hoor!
Vandaag gingen we in de grote zaal schrijfdansen. Nog niet op papier, maar al wel met ons eigen lichaam. De eerste schrijfdans is de vulkaan, we maken grote bewegingen: we beginnen breed onderaan en gaan smal naar boven, de vulkaan barst ook uit op muziek en natuurlijk valt er dan ook regen. De kinderen moeten heel bewust luisteren naar de veranderingen in de muziek en passen daar hun bewegingen aan aan.


Een half dagje school vandaag. Omdat de kinderen vorige week en deze week al flink met hun fluohesje naar school komen, krijgen ze een beloning: we keken naar een filmpje van de wielen van de bus. De kinderen zingen natuurlijk de rest van de dag het liedje heel vrolijk mee. J We gingen ook vandaag terug naar de zaal en deden nog ritmiek (: reageren op een tegenstelling met muziek.) De kleuters mochten rond huppelen als ze muziek hoorden, als de muziek stopte moesten de kinderen ook stilstaan, zoals een standbeeld. Wanneer dat goed lukte kregen de kinderen een stuur met een echte fietsbel of toeter. Dan mochten ze mee muziek maken. (maar dan ook stoppen als de muziek stopte, dat was iets moeilijker :)

 
 


 


 
 
 


Vandaag werkten we verder aan onze “autoflessen”. Met papier marche bekleefden we onze flessen, we lieten ze drogen en nu waren ze eindelijk droog om een laagje verf te krijgen. Ook prikten we nog autoramen uit om morgen er op te kleven. Samen met juf Lotje
mochten we gaan turnen in de sporthal. En wie kwamen we daar tegen?! Juf Isabel!! Ze was aan het wandelen en héél toevallig kwamen wij op dat moment daar toe! En de kleuters waren heel blij om haar nog een keertje te zien :)

Vrijdag werkten we nog een werkje af: we kijken naar het getalletje, we tellen de bolletjes en kleuren evenveel mannetjes in. Ook mochten we nog een spelletje spelen: wat past niet in het rijtje? Een reeks van vier voertuigen waarvan één er niet in past. Dat lukte al aardig goed! Natuurlijk speelden we ook nog verschillende spelletjes in de kring. Die zoals elke week opnieuw op de blog te bezichtigen zijn!


Wij zijn klaar voor de boscross zondag! Jullie ook? :)

 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten