zondag 28 april 2013

Een laatste weekje spelen, leren en werken rond het thema BABYEen nieuwe week, hetzelfde thema! Maar we hebben onze babyborrel overleefd We kregen zelfs nog een cadeautje van de mama van Imani: een mooi tasje met daarin stoepkrijt en een boekje! Met het voorspelde mooie weer, zal het stoepkrijt zeker en vast nog van pas komen! Dank je wel alvast!
We speelden vandaag ook nog een spelletje: een lotto. Niet de lotto van papa uit de krantenwinkel, maar wel een kinderlotto: vier kindjes hebben een kaart met daarop negen unieke afbeeldingen. In een tasje zitten 4 maal 9 unieke afbeeldingen en de kinderen grabbelen er eentje uit met gesloten ogen. Ze moeten zo snel mogelijk hun kaart volkrijgen! Op dinsdag mochten de kinderen zelf eens aangeven wat ze gingen doen. Voor vele betekende dat: SPELEN! Maar anderen kozen voor iets maken, en na wat gepraat kwamen uit bij een verzorgingstas. Niet iedereen maakte het, andere kindjes wilden liever een mooie tekening maken of een werkje dat MAG.
Verder werd er ook volop gespeeld in de watertafel!  Dansen, dansen, en nog eens dansen! Ze krijgen er maar geen genoeg van! En ik moet zeggen… het begint stilletjes aan ook écht te lukken! J Fier als een gieter op die kikkers, dat ben ik!
Vandaag vierden we ook een beetje feest, er was iemand jarig, maar het was geen kindje! Ook niet de juf hoor! Het was PEGGY! We maakten voor haar een kroon, een verjaardagskaart en gingen haar zoeken om een verjaardagliedje te zingen!Het turnen met juf Lotje kan jammer genoeg weer niet doorgaan. Niet te min, gaan we zelf dan maar aan de slag: een babyestafette met kleren: elk groepje kreeg één bepaald kledingstuk (slabbetjes, broek, romper, T-shirt) . niet gemakkelijk hoor!
Ook werden er nog verschillende kringspelletjes gespeeld en raadselspelletjes: raden jullie mee?: w – ie – g
à wat heb ik gezegd? WIEG! b – a – d  -> wat heb ik gezegd? BAD! Niet simpel hé! Ook de oma's kwamen nog een keertje poppenkast spelen! En op het einde kregen we allemaal een lekker stukje chocolade!
Vandaag was het een afwerkdagje. Alles wat we hebben gemaakt, werd samengebundeld en meegegeven… En we zijn stiekem al begonnen aan het cadeautje voor mama! Het wordt geweldig (al zeggen we het zelf!).  Sssst…
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten