zondag 27 januari 2013

Alles over carnaval, clowns en verkleden!
Deze ochtend stond de praatkoffer nog een keertje in de kring! Er lagen verschillende pruiken in, confetti, serpentines, grote brillen, rare hoedjes, clownspakken, rode neuzen, … Allerlei carnvalspullen! We deden ze aan, maar ook de juf deed er gekleurde pruik aan, een rode neus en bloemenjasje! Zelfs onze Cézar J We begonnen ook aan een clownspuzzel: we knippen de puzzel zelf uit en kleven deze nadien op. Wie wou kon ook zijn clowntje inkleurenOp dinsdag waren er redelijk veel kindjes ziek! Jammer genoeg hangen er allerlei bacteriën in de lucht en in de klas. Vandaag gingen we aan de slag met een stappenplan: we maken een gekke clown die op zijn handen staat. We volgen zes stapjes om deze clown uiteindelijk te maken. In de namiddag gingen we in de kleuterzaal tikspelletjes spelen! We volgen de afspraken en de regels, maar opgelet! Elk spelletje is een beetje anders!


Doordat de kleuters gisteren een dagje vrij hadden, waren ze een beetje in de war deze ochtend! “Maar juf, het is toch woensdag! En mijn mama heeft mij boterhammen meegegeven?!” Zo klonk het wel J In de ochtend hebben we een beetje gewerkt aan onze vormgeving! We schilderen het gezicht van een clown: een hoofdje met oren, witte ogen, een rode neus en mond, gekruld haar, gekleurde strik en een hoedje naar keuze! Er kwamen leuke resultaten uit!
In de namiddag kwamen de “oma’s” nog eens poppenkast spelen! De kinderen genoten zichtbaar van een verhaal dat zich afspeelde op de zuidpool.Op vrijdag stond er een sportnamiddag op het programma, zoals jullie konden lezen op de weekbrief.... MAAR... door een defecte bus zijn we er niet geraakt! Met dit weer gingen we er toch maar niet te voet naartoe en bleven we dus gezellig op school. We speelden spelletjes in de zaal en keken naar een filmpje van Pipo de Clown. Op vrijdagmiddag waren alle kleuters toch behoorlijk moe, dus was het filmpje een uitgelezen moment op de schminkdoos eens boven te halen en van alle kikkertjes een clowntje te maken!
Prettig weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten